Matka- ja älypuhelimien sekä tablettien esiselvitys alkanut

Matka- ja älypuhelimia sekä tabletteja koskeva esiselvitys on alkanut. Selvityksessä arvioidaan mahdollisten ekosuunnitelu- ja energiamerkintöjä koskevien vaatimusten esittämistä näille tuoteryhmille. Selvityksessä tutkitaan myös yksityiskohtaisemmin potentiaalia niiden ympäristövaikutusten pienentämiseksi.

Lisätietoa löytyy selvitystä varten avatulta verkkosivulta (Ecodesign preparatory study on mobile phones, smartphones and tablets) Sivustolla on mahdollista rekisteröityä sidosryhmään, jolloin saat tiedon esiselvityksen etenemisestä ja saat kutsut sidosryhmäkuulemisiin.

Ensimmäinen kokous pidetään 13.7.2020 ja toinen 18.12.2020. Selvityksen on määrä valmistua helmikuussa 2021.

Älypuhelimien materiaalitehokkuutta on myös tarkasteltu jo valmistuneessa selvityksessä, joka löytyy täältä.

Kansallisesti valmistelusta vastaa Energiavirasto. Lisätietoja: Juha Toivanen () tai

Kylmäkuljetuskonttien esiselvitysvaihe alkanut

Kylmäkuljetuskontteja koskeva esiselvitys on alkanut. Lisätietoa löytyy selvitystä varten avatulta verkkosivulta (Ecodesign preparatory study on refrigerator containers) Sivustolla on mahdollista rekisteröityä sidosryhmään, jolloin saat tiedon esiselvityksen etenemisestä ja saat kutsut sidosryhmäkuulemisiin.

Kansallisesti valmistelusta vastaa Energiavirasto. Lisätietoja: Juha Toivanen ( ) tai

Uunien ja liesituulettimien sidosryhmäkuuleminen 19.3.2020

Uunien ja liesituulettimien esiselvitykseen liittyvä sidosryhmäkuuleminen pidetään Sevillassa 19.3.2020. Kokouksessa käydään läpi selvityksen kohdat:

  • Task 1 – Scope definition, standard methods and legislation
  • Task 2 – Market analysis
  • Task 3 – Analysis of user behaviour and system aspects
  • Task 4 – Analysis of technologies

Materiaalit sekä tietoa kokoukseen ilmoittautumisesta löytyy selvitystä varten avatulta verkkosivulta (Ecodesign preparatory study on Cooking appliances). Sivustolla on mahdollista rekisteröityä sidosryhmään, jolloin saat tiedon selvityksen etenemisestä ja saat kutsut kaikkiin sidosryhmäkuulemisiin.

Kansallisesti valmistelusta vastaa Energiavirasto. Lisätietoja: Juha Toivanen ( ) tai

Uunien ja liesituulettimien uudelleentarkastelu alkanut

Uuneja ja liesituulettimia koskeva esiselvitys on alkanut. Lisätietoa löytyy selvitystä varten avatulta verkkosivulta (Ecodesign preparatory study on Cooking appliances). Sivustolla on mahdollista rekisteröityä sidosryhmään, jolloin saat tiedon selvityksen etenemisestä ja saat kutsut sidosryhmäkuulemisiin.

Kansallisesti valmistelusta vastaa Energiavirasto. Lisätietoja: Juha Toivanen () tai

Käsienkuivauslaitteiden esiselvitys alkanut

Käsienkuivauslaitteita koskeva esiselvitys on alkanut. Lisätietoa löytyy selvitystä varten avatulta verkkosivulta (Ecodesign preparatory study on hand dryers) Sivustolla on mahdollista rekisteröityä sidosryhmään, jolloin saat tiedon esiselvityksen etenemisestä ja saat kutsut sidosryhmäkuulemisiin.

Kansallisesti valmistelusta vastaa Energiavirasto. Lisätietoja: Juha Toivanen () tai