Kahvinkeittimet
ENER Lot 25


Valmistelussa

Päivitettävänä

Voimassaoleva

Tuoteryhmän kuvaus

Kahvinkeittimille asetetaan ekosuunnitteluvaatimuksia lepovirta-asetuksessa. Vaatimuksia sovelletaan vain kotitalouskäyttöön tarkoitettuihin kahvinkeittimiin.

Asetusten valmistelusta vastaa kansallisesti Energiavirasto.
Lisätietoja: Kaisa-Reeta Koskinen ()

Ajankohtaista

Ei uutisia

Ekosuunnittelu­vaatimukset

Yleiset vaatimukset

Kahvinkeittimien viive, joka jälkeen laitteen tulee siirtyä automaattisesti pois päältä –tilaan, on sellaisilla suodatinkahvinkeittimillä, joissa kahvi valmistuu termoskannuun, 5 minuuttia keittojakson päättymisestä tai 30 min itsepuhdistusprosessin päättymisestä. Eristämättömällä astialla varustettu suodatinkahvinkeitin saa olla päällä 40 minuuttia keittojakson päättymisestä, tai 30 min itsepuhdistusprosessin päättymisestä. Muiden kuin suodatinkahvinkeittimien viive on 30 min keittojakson päättymisestä, tai 30 min lämmityselementin aktivoitumisesta tai 60 min kupin esilämmitystoiminnon aktivoitumisesta tai 30 itsepuhdistusprosessin päättymisestä. Voimaantulo 1. tammikuuta 2015

Muut tiedot

Taustaselvityk­set ja lisäohjeet

Ennen asetusten valmistelun aloittamista jokaisesta tuoteryhmästä laaditaan kattava taustaselvitys (“preparatory study”). Taustaselvityksen pohjalta päätetään asetusvalmistelun aloittamisesta ja lisäksi selvitystä käytetään pohja-aineistona asetusta kirjoitettaessa. Taustaselvitysten metodologiasta löytyy tietoa täältä.

Julkisissa hankinnoissa sovellettavat viitearvot

Kotitalouksissa ja toimistoissa käytettävien sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmiustilan, pois päältä -tilan ja verkkovalmiustilan tehonkulutuksen parhaan markkinoilla olevan teknologian viitearvot on määritelty asetuksen 2008/1275 liitteessä IV:

  • Pois päältä -tila: 0–0,3 wattia, syväpoiskytkentäkytkin ensiöpuolella, riippuen muun muassa direktiivin 2004/108/EY mukaiseen sähkömagneettiseen yhteensopivuuteen liittyvistä ominaisuuksista.
  • Valmiustila – uudelleenaktivointitila: 0,1 wattia
  • Valmiustila – näyttötila: yksinkertaiset näytöt ja matalatehoiset LEDit: 0,1 wattia; suuremmat näytöt (esim. kellonaikanäytöt) vaativat suuremman tehon.
  • Verkkovalmiustila – HiNA-laitteet: 3 wattia; muut kuin HiNA-laitteet: 1 watti tai vähemmän.