Webinaari EU:n kiertotalousaloitteista – Kohti kestäviä, korjattavia ja kiertotalouden mukaisia tuotteita, tekstiilejä ja kulutusta

tiistaina 12.4.2022 klo 13.00 – 15.00 Teamsilla

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan, miten EU:n kiertotalousaloitteet tulevat muuttamaan tuotanto- ja kulutustapojamme kohti kestäviä ja kiertotalouteen pohjautuvia toimintamalleja.

Euroopan komissio julkaisi 30.3.2022 kiertotalouden toimintasuunnitelmaan sisältyviä tuotepolitiikkaan, tekstiileihin ja kuluttamiseen kohdistuvia aloitteita. Kestävien tuotteiden aloitteen tavoitteena ovat kestävät, korjattavat ja turvallisesti kierrätettävät tuotteet, ja sen ytimen muodostaa ekosuunnitteludirektiivin laajentaminen. EU:n strategia kestäviä tekstiilejä varten kannustaa kiertotalouden mukaisiin ratkaisuihin ja toimintamalleihin tekstiilien koko arvoketjussa. Aloite kuluttajien voimaannuttamiseksi vihreään siirtymään vauhdittaa puolestaan kestävien kulutusvalintojen tekemistä.

Tilaisuuden järjestää ympäristöministeriö yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön ja oikeusministeriön kanssa.

Voit ilmoittautua alla olevan linkin kautta torstaihin 7.4. asti. Teams-linkki ja tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautuneille perjantaina 8.4.

Ilmoittautuminen: https://ym.fi/tapahtumat/2022-04-12/webinaari-eu-n-kiertotalousaloitteista-