Energiamerkityt tuotteet – Pakolliseen EPREL-rekisteriin liittyvät vaatimukset -webinaari 9.9.2024

Maanantaina 9.9.2024 klo 12.30 –  14.30.

Tervetuloa maksuttomaan webinaariin, missä käsitellään energiamerkityille tuotteille pakollista tuotetietokantaa EPRELiä. Komissio julkaisi 22.4.2022 uuden asetuksen, mistä seuraa muutoksia myös jo rekisteröityneille käyttäjille. Webinaarin tavoitteena on kertoa siitä, mikä järjestelmä on ja millaisia uusia vaatimuksia siihen liittyen on nyt tullut, sekä sen, että miten näitä vaatimuksia voi noudattaa.

Tuoteryhmät, joilla tällä hetkellä on energiamerkintä: Astianpesukoneet, ilmanvaihtokoneet, ilmastointilaitteet, jääkaapit ja pakastimet, kuivausrummut, lamput ja muut valonlähteet, liesituulettimet, lämmityskattilat, lämpöpumput, pyykinpesukoneet, renkaat, televisiot ja näytöt, tulisijat, uunit, vedenlämmittimet ja lämminvesivaraajat sekä viinikaapit.

Eprelin aikajana:
– Tammikuu 2019: Tavarantoimittajien on rekisteröitävä energiamerkityt tuotteet EPRELiin.
– Maaliskuu 2022: Euroopan komissio ottaa käyttöön toimittajien todentamisen EPRELissä ja varmentamattomat tavarantoimittajat näytetään varoituksen kanssa julkisessa osassa.
– 22.4.2024: EPREL-asetus astuu voimaan ja 6 kuukauden siirtymäaika alkaa.
– 22.10.2024: Kaikkien tavarantoimittajien tulee olla todentuneita, että voivat lisätä uusia tuotemalleja sekä muokata olemassaolevia. Vahvistamattomien yritysten tuotteita ei enää näytetä EPRELin julkisessa osassa.

Kenelle:

Kaikille toiminnanharjoittajille, jotka valmistavat ja maahantuovat energiamerkittyjä tuotteita. Vaatimus rekisteriin liittymisestä koskee tavarantoimittajia, mutta myös jälleenmyyjillä on velvollisuus varmistaa, että heidän myymät tuotteet järjestelmästä löytyvät.

Missä:

Webinaari järjestetään Teamsin välityksellä, ja esityksiä ei nauhoiteta. Esityskalvot ja aiheeseen liittyvä ohjaava materiaali kuitenkin julkaistaan webinaarin jälkeen www.ekosuunnittelu.fi -sivustolla.

Tarkempi ohjelmasisältö ja puhujat julkaistaan myöhemmin.

Ilmoittautuminen TUKES:n nettisivuilla tästä linkistä

Lisätietoja: