Ammattikäyttöön tarkoitettujen kylmälaitteiden ekosuunnittelu- ja energiamerkintäasetusten konsultaatiofoorumin kokous

Ammattikäyttöön tarkoitettujen kylmälaitteiden ekosuunnittelu- ja energiamerkintäasetusten valmistelu etenee ja komissio järjestää konsultaatiofoorumin kokouksen niihin liittyen 28.11.2022. Kokouksessa keskustellaan tuoteryhmälle mahdollisesti tulevista vaatimuksista asetusehdotusten pohjalta.

Suomen kannan muodostamiseksi pyydämme kommentteja komission asetusehdotuksiin. Asetusehdotukset saa kommentoitavaksi lähettämällä asiaa koskevan pyynnön osoitteeseen: .  Kommentteja voi toimittaa Energiavirastolle 24.11.2022 saakka. Kirjallisia kommentteja voi lähettää komissiolla 28.12.2022 saakka.

Tuoteryhmään kuuluvat ammattikäyttöön tarkoitetut sähkökäyttöiset kylmä- ja pakastesäilytyskaapit sekä pikajäähdytyskaapit, myös sellaiset, joita myydään elintarvikkeiden ja eläinten ruoan jäähdyttämiseen, pakastamiseen ja kylmäsäilyttämiseen. Tuoteryhmään kuuluvat myös alhaisessa ja/tai keskilämpötilassa toimivat lauhdutinyksiköt ja alhaisessa ja/tai keskilämpötilassa toimivat prosessijäähdytyslaitteet.