Ekosuunnittelu- ja energiamerkintäasetusten valmistelun kansallisten horisontaalikantojen kuulemistilaisuus 28.1.2016

Ekosuunnittelu- ja energiamerkintäasetusten valmistelusta vastaavat Suomessa Energiavirasto ja Ympäristöministeriö. Ympäristöministeriö vastaa rakennustuotteisiin liittyvien asetusten valmistelusta ja Energiavirasto kaikista muista asetuksista. Asetusvalmistelua ohjaavista puitedirektiiveistä vastaa työ- ja elinkeinoministeriö. Koska asetusten valmisteluvastuu on hajautettu, on tärkeää linjata useita tuoteryhmiä koskevia ns horisontaaliasioita kansallisesti, jotta vältytään ristiriitatilanteilta asetusvalmistelussa.

TEM, YM ja Energiavirasto ovat valmistelemassa horisontaaliasioista yhteistä työpaperia. Yhteisiä horisontaalikantoja linjaavasta alustavasta työpaperista järjestetään kuulemistilausuus torstaina 28.1.2016 klo 8.30-11.00. Tilaisuus järjestetään Energiavirastossa (Lintulahdenkuja 4, Helsinki) Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua viimeistään maanantaina 25.1.2016 sähköpostiosoitteeseen: .

Kirjallisia kommentteja työpaperin alustaviin ehdotuksiin voi lähettää myös kirjallisesti osoitteeseen: tai postitse osoitteeseen Energiaviraston kirjaamo, Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki.

Työpaperin voi kommentointitarkoitusta varten ladata alta:

2016_01_14_ED_ELD_horisontaalilinjat_tyopaperi_kommentoitavaksi