Tekstiilit ja jalkineet

Tuoteryhmän kuvaus

  • Kotitalouksien kuluttamat vaatteet ja kodin-/sisustustekstiilit (esim. vuodevaatteet, pyyhkeet, pöytäliinat, verhot jne.),
  • valtion ja yritysten kuluttamat vaatteet ja kodin-/sisustustekstiilit sekä jalkineet ja
  • tekniset tekstiilit, jotka voi olla tarkoitettu kuluttajille tai yrityksille (kuten kuorma-autojen päälliset, puhdistusaineet) tai erityisesti teollisuudelle.
  • Ei sisällä: tuotteet joissa tekstiilit eivät ole hallitseva osa (esim. verhoilutekstiilit, pääasiassa muovista valmistetut matot, peitot, tyynyt) ja nahka.

Tuoteryhmä on ehdolla uuteen ekosuunnittelun työsuunnitelmaan, joka valmistuu vuoden 2024 alkupuolella.  Jos tuoteryhmä valitaan mukaan ekosuunnittelun työsuunnitelmaan, niin tuoteryhmälle tehdään tarkempi taustaselvitys, jonka perusteella sille voidaan mahdollisesti tehdä tuoteryhmäkohtainen ekosuunnitteluasetus. Ekosuunnitteluasetuksessa asetetaan erilaisia vähimmäisvaatimuksia, joilla vähennetään tuoteryhmän ympäristövaikutuksia. Lue lisää työsuunnitelman valmistelusta täältä.

Komissio on aloittanut tekemään tekstiileille selvitystä, jossa pyritään keräämään taustatietoa, jota voisi hyödyntää mahdollisen tulevan ekosuunnitteluasetuksen valmistelussa. Komission nettisivuilla voi lukea selvityksestä lisää ja rekisteröityä, jotta saa tiedon sähköpostiin selvityksen edistymisestä sekä mahdolliset kutsut kokouksiin.

 

Asetukset ja harmonisoidut standardit